Jeugdhulp

Heeft u als ouder of verzorger vragen over de verzorging of opvoeding van uw kind? Bespreek dit in eerste instantie met familie, vrienden, buren of andere bekenden. Vaak lukt het al op eigen kracht of met een beetje hulp. Wanneer dit niet voldoende is, kunt u bij verschillende organisaties terecht.

Home-Start voor lichte ondersteuning

Als u een steuntje in de rug nodig heeft bij alledaagse, lichte opvoedvragen, kunt u contact opnemen met Home-Start. Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden hulp bij alledaagse, lichte opvoedvragen.

Gezondheid, ontwikkeling en opvoeding

Professionele jeugdhulp regelen wij het liefst zo dicht mogelijk bij u in de buurt. Vaak heeft u al contact met instellingen waar uw kind komt. Denk dan aan kinderopvang, de school, het consultatiebureau of uw huisarts. Zij beantwoorden uw vragen en wijzen de weg naar meer specifieke ondersteuning zoals schoolmaatschappelijk werk en Jeugdgezondheidszorg van GGD Gelderland Midden.

Jeugdgezondheidszorg: GGD Gelderland-Midden

De jeugdgezondheidzorg van GGD Gelderland-Midden helpt bij het gezond en veilig opgroeien van kinderen van 0-18 jaar. Op het consultatiebureau, op school en in de wijk.

Consultatiebureau: voor kinderen van 0 - 4 jaar

Vanaf de geboorte tot een kind 4 jaar is, kunt u als ouder terecht bij het consultatiebureau. Niet slapen, veel huilen, voeding, leren luisteren en andere (opvoed)vragen: het JGZ-team denkt graag met u mee.

U bent welkom op de inloopspreekuren in Dieren, Rheden en Velp. Dit kan zonder afspraak. Kijk op www.vggm.nl/consultatiebureau voor de openingstijden.

JGZ: voor kinderen van 4 - 18 jaar

De JGZ is er ook voor jeugdigen vanaf 4 jaar tot en met 18 jaar. Ouders en jongeren kunnen altijd een afspraak maken met een jeugdarts of jeugdverpleegkundigen. Meer weten of een afspraak maken? Ga naar de website van VGGM.

 

Komt u er nog niet uit?

Lukt het met bovenstaande hulp niet of kunt u niet zelfstandig uw weg vinden? Vul dan het online formulier Melding Sociaal Domein in of neem contact op met het Sociaal Meldpunt. Dan kijken wij samen hoe u verder kunt.

Persoonlijk Plan

Heeft u een ondersteuningsvraag en met uw familie of netwerk een passende oplossing op het oog? Dien dan uw vraag en oplossing in door middel van een Persoonlijk Plan.

Verwijsindex Risicojongeren (VIR)

Wij zijn (wettelijk) verplicht aangesloten bij de landelijke Verwijsindex Risicojongeren (VIR).
Wanneer wij besluiten dat het afgeven van een signaal in de verwijsindex noodzakelijk is, wordt u hier over geïnformeerd.
Voor meer informatie over de verwijsindex kijkt u op www.verwijsindexgelderland.nl.

 

Veiligheid van het kind

Iedereen die zorgen heeft over de veiligheid van een kind, kan bij Veilig Thuis terecht voor advies en hulp via 0800 - 2000 (gratis en 24/7 bereikbaar). Kijk voor meer informatie op www.vooreenveiligthuis.nl. Na een melding kijkt Veilig Thuis samen met onze consulent(en) naar het vervolgtraject.

In geval van acute crisis neemt u contact op met Jeugdbescherming Gelderland via 0900 - 9955599.