Omgevingsvergunningcheck en voortoets

Vergunningscheck

Heeft u een plan of idee voor uw omgeving? Zoals het (ver)bouwen van uw woning, het kappen van een boom, het aanleggen van een uitrit, het uitbreiden of starten van een bedrijf, het organiseren van een evenement? Bereid u zich dan eerst voor. Ga naar het Omgevingsloket en doe de vergunningcheck . Dan weet u wat nodig is. U vindt in het Omgevingsloket ook meer informatie bij 'Regels op de kaart' en 'Maatregelen op maat'.

Voortoets aanvragen

Blijkt uit de check dat u een vergunning nodig heeft. En wilt u vooraf weten hoe groot de kans is dat u de vergunning ook echt krijgt of wilt u vooraf advies? Dan kunt u de haalbaarheid van uw aanvraag door ons laten toetsen met een voortoets.

Voortoets aanvragen

Wij geven dan antwoord op onderstaande vragen:

  • Welke (omgevings)vergunning heeft u nodig en zijn er vergunningsvrije mogelijkheden?
  • Voldoet uw plan aan het omgevingsplan?
  • Past het plan binnen de welstandseisen?
  • Heeft u andere toestemmingen nodig?
  • Welke kosten zijn er aan een aanvraag verbonden?

Zo weet u vooraf of uw plan kans van slagen heeft.

Let op: In verband met de toename van het aantal bouwaanvragen en voortoetsen, is de reactietijd wat langer dan normaal. Onze excuses hiervoor.

Meer informatie over de voortoets?

Wilt u meer informatie, neem dan telefonisch contact met ons op. U kunt ook bellen om een afspraak te maken om langs te komen. 

Voor bepaalde diensten en producten brengt de gemeente kosten (leges) in rekening. Elk jaar wordt de hoogte van de leges door de gemeenteraad vastgesteld in een legesverordening.