Omgevingsvergunningcheck en voortoets

Vergunningscheck

Met de vergunningscheck van het Omgevingsloket Online (OLO) kijkt u snel of u een vergunning nodig heeft. Dat geldt niet alleen voor verbouw- of nieuwbouwactiviteiten. Maar ook voor bijvoorbeeld plaatsing van hekwerken, schuttingen en zonnepanelen, het verduurzamen van uw pand of het aanleggen van een inrit. Voor beschermd dorpsgezichten en monumenten gelden vaak specifieke regels. Voor sommige bouwwerken is geen vergunning nodig, maar moet u wel voldoen aan een aantal bouwregels.

Gratis voortoets aanvragen of een afspraak maken

Blijkt uit de check dat u een vergunning nodig heeft. Of is het onduidelijk of u een vergunning nodig heeft? Dan kunt u de haalbaarheid van uw aanvraag door ons laten toetsen met een gratis voortoets.

Gratis voortoets aanvragen

Wij geven dan antwoord op onderstaande vragen:

  • Welke (omgevings)vergunningen heeft u nodig en zijn er vergunningsvrije mogelijkheden?
  • Voldoet uw plan aan het bestemmingsplan of mag u hier van afwijken?
  • Past het plan binnen de welstandseisen?
  • Heeft u andere toestemmingen nodig?
  • Welke kosten zijn er aan een aanvraag verbonden?

Zo weet u vooraf of uw plan kans van slagen heeft.

Let op: In verband met de toename van het aantal bouwaanvragen en voortoetsen, is de reactietijd wat langer dan normaal. Onze excuses hiervoor.

Meer informatie over de voortoets?

Wij zijn te bereiken op (026) 49 76 911. Van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur. U kunt ook bellen om een afspraak te maken om langs te komen.