Hulp bij werk zoeken

Als u een bijstandsuitkering van ons ontvangt, helpen wij u met het vinden van werk. Wij stellen een persoonlijk loopbaantraject voor u samen, waarmee u uw kans op het vinden van werk vergroot. Zo kan een sollicitatietraining of computercursus onderdeel uitmaken van dit traject.

Rechten en plichten

U bent verplicht mee te doen aan een loopbaantraject als u een uitkering van ons ontvangt. 

Jongeren

Bent u jonger dan 27 jaar? Dan is het uitgangspunt dat u een baan zoekt, of een studie gaat volgen die bij uw wensen en mogelijkheden aansluit. Wij kunnen u helpen met het vinden van werk of uw studiekeuze. Hiervoor neemt u telefonisch contact met ons op. Vraag naar de jongerenconsulent.

Re-integratie: werkervaring opdoen

Als u een uitkering van ons ontvangt en u moeite heeft met het vinden van nieuw werk, dan komt u in aanmerking voor een re-integratietraject. Dit traject wordt samen met uw consulent opgesteld. Tijdens een re-integratietraject helpt u hulpbehoevende mensen met klussen, zoals: tuinieren, reparatiewerk van huishoudelijke apparaten of taxivervoer. Zo doet u werkervaring op.

Wij organiseren ook leer-werkstages bij werkgevers in de regio. Er zijn bijvoorbeeld trajecten in de groenvoorziening, reparatieservice en schoonmaak.

Contact

Voor meer informatie over hulp bij het zoeken naar werk neemt u telefonisch contact met ons op.