Collectieve aanvullende zorgverzekering

Ga direct naar de keuzehulp

Met een laag inkomen is een aanvullende zorgverzekering best duur. Wij bieden uitkomst met de collectieve aanvullende zorgverzekering van Menzis. Dat kan geld schelen. De premie is lager en sommige vergoedingen zijn hoger.

Wij nemen een deel van de premiekosten op ons, zodat u, als u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm heeft, minder hoeft te betalen voor een aanvullende ziektekostenverzekering.

Bekijk de video 'uitleg over de gemeentepolis'

Voordelen van een collectieve aanvullende verzekering

  • U krijgt korting op de maandelijkse premie voor de basis- en aanvullende zorgverzekering.
  • Extra vergoeding voor veel kosten zoals bril, hoorapparaat, tandarts, dieet of wmo-voorzieningen.
  • U mag het eigen risico gespreid betalen.
  • Speciaal voor mensen met lage zorgkosten is er een basis pakket. Daarmee worden minder kosten vergoed, maar de maandpremie is ook lager.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • Als u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm heeft (netto exclusief vakantiegeld).
  • Als uw vermogen onder een bepaalde grens blijft. Denk bij vermogen bijvoorbeeld aan spaargeld of overwaarde op uw woning.

Hieronder vindt u de normen per leefsituatie. Deze voorwaarden en normen kunnen voor uw situatie afwijken. U kunt er daarom geen rechten aan ontlenen.

normbedragen inkomensondersteuning juli-december 2022
Leefsituatie Maximaal inkomen* Maximaal vermogen
Pensioengerechtigd, echtpaar € 1.892,81 € 13.010,00
Pensioengerechtigd, alleenstaand € 1.397,27 € 6.505,00
Echtpaar € 1.794,40 € 13.010,00
Alleenstaande ouder € 1.614,96 € 13.010,00
Alleenstaande € 1.256,08 € 6.505,00
* Bedragen zijn netto-bedragen exclusief vakantiegeld.

Overstappen vóór 1 januari 2022

U kunt tot en met 31 december 2021 overstappen naar een andere zorgverzekering of een andere polis afsluiten bij de huidige. Als u al een polis bij Menzis heeft, dan kunt u direct de collectieve aanvullende verzekering aanvragen. Aanvragen kan via www.gezondverzekerd.nl/rheden.

Vragen, advies en hulp

Inwoners kunnen telefonisch contact opnemen met Menzis op 088 222 40 40 . De keuzehulp  kan inwoners ook helpen de juiste keuze te maken. U kunt met uw vragen direct bij Menzis terecht, telefonisch op 088 – 222 40 80 of door videobellen. U kunt ook online een afspraak maken 

Moeite met de Nederlandse taal? Dat kunt u aangeven als een afspraak maakt. Sommige overstapcoaches spreken bijvoorbeeld ook Turks of Arabisch. Wilt u toch persoonlijk contact voor uw vraag over de zorgverzekering? U kunt uw vraag ook stellen aan de vrijwilligers van de Formulierenhulp  Hun spreekuur gaat wel door. 

Bekijk de video 'hoe stap ik over naar de Gemeentepolis?'

Bekijk de video 'hoe maak ik een afspraak voor een videogesprek?'

Bekijk de video 'hoe gaat een videogesprek'

Meer mogelijkheden voor ondersteuning

Naast de collectieve aanvullende verzekering heeft de gemeente meer mogelijkheden om mensen met een laag inkomen te ondersteunen.