Kindpakket

 Elk kind moet mee kunnen doen aan leuke en belangrijke dingen zoals sporten bij een sportclub, op muziekles of mee op schoolreisje met de klas. De kosten hiervoor zijn niet voor elke ouder eenvoudig op te brengen. Daarom hebben we het kindpakket.

Het kindpakket is voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar en bestaat uit:

Per regeling verschilt de manier van aanvragen en zijn de voorwaarden anders. Op deze pagina leggen we het allemaal aan u uit. Lees de informatie eens rustig door. Daarna geldt:

 • Voldoet u niet aan de voorwaarden maar is het voor u wel moeilijk om de kosten voor uw kind te betalen? Neem dan contact op met Stichting Leergeld, (026) 445 55 72. Zij kijken graag samen met u of er tóch ondersteuning mogelijk is.
 • Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Neem contact met ons op.

Regelingen in het Kindpakket

Vergoeding voor schrijfspullen, gymkleding en ouderbijdrage

Een vergoeding voor bijvoorbeeld schrijfspullen, schriften, de ouderbijdrage of gymkleding. Deze regeling heet ook wel de regeling indirecte schoolkosten. Voor kinderen op de basisschool bedraagt de vergoeding € 75,00 en voor kinderen in het voorgezet onderwijs € 175,00.

Voorwaarden

 • Maximaal maandelijks netto inkomen ouder(s): € 1.777,92 voor een echtpaar en € 1.600,13 voor een alleenstaande ouder.
 • Uw bezittingen, zoals een huis en voertuig, zijn niet meer waard dan € 13.010,00

Aanvragen

Met het formulier Aanvraag Tegemoetkoming Indirecte Schoolkosten 2022 vraagt u de bijdrage voor de indirecte kosten aan voor 2022. U kunt een aanvraag 1x per kalenderjaar doen. 

Het volledig ingevulde formulier en de gevraagde stukken – bijvoorbeeld een kopie van de belastingteruggave – stuurt u per post naar ons toe. Langsbrengen mag natuurlijk ook. Op het formulier leest u meer informatie.

Vergoeding voor schoolreis, fiets, laptop of smartphone

 • Een vergoeding zodat uw kind mee kan op schoolreis of kan meedoen aan binnen- of buitenschoolse activiteiten.
 • Ondersteuning bij het krijgen van een laptop of fiets voor school.
 • Ondersteuning bij het krijgen van een smartphone voor brugklassers.

De vergoeding is afhankelijk van uw situatie. Zodra u zich heeft aangemeld neemt een tussenpersoon van Stichting Leergeld contact op en maakt met u een afspraak voor een huisbezoek. Tijdens dit bezoek wordt uw vraag besproken.

Voorwaarden

 • Maximaal maandelijks netto inkomen ouder(s):  € 1.777,92 voor een echtpaar en € 1.600,13 voor een alleenstaande ouder.

Aanvragen

U kunt als ouder of verzorger uw kind bij Stichting Leergeld Arnhem aanmelden. Liever per telefoon aanmelden? Dat kan via (026) 445 55 72 op maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Mailen kan naar info@leergeldarnhem.nl.

Kledingtegoed via de GelrePas

Via Stichting Leergeld Arnhem kunt u vanaf 1 mei een kledingtegoed aanvragen. Afhankelijk van de aanvraagdatum, wordt het tegoed vanaf juni aan de pas toegevoegd. U kunt dit tegoed besteden aan (winter)kleding en schoenen voor uw kind. Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar bedraagt de het tegoed € 75,00 en voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar € 150,00. Het tegoed is te besteden tot en met 31 december 2022. 

Let op: er verandert dit jaar iets in de werkwijze. Het kledingtegoed wordt aan de GelrePas van uw kind toegevoegd. U krijgt geen aparte pas meer zoals dat de afgelopen jaren het geval was. Het tegoed wordt vanaf juni toegevoegd, afhankelijk van het moment van aanvragen. Via de website van GelrePas vindt u een overzicht van de winkels waar u met het tegoed terecht kunt. U kunt dit tegoed alleen aan kleding besteden, niet aan sport- cultuur- of recreatie. Niet besteed tegoed vervalt op 31 december. 

Heeft uw kind geen GelrePas? U vraagt deze aan via de website van GelrePas

Voorwaarden

 • Maximaal maandelijks netto inkomen ouder(s): € 1.777,92 voor een echtpaar en € 1.600,13 voor een alleenstaande ouder.

Aanvragen

U kunt het tegoed aanvragen bij Stichting Leergeld.

Vragen

Met vragen over dit tegoed kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld. Zij zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag- woensdag en donderdagochtend tussen 09.00 en 11.00 uur of per mail via info@leergeldarnhem.nl.

Sport en cultuur via de GelrePas

Met de GelrePas heeft uw kind een zelf te besteden tegoed voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur en recreatie. Denk hierbij aan een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan theater of concert of lid worden van een sportvereniging. Daarnaast krijgen GelrePas-houders korting op verschillende activiteiten.

 • Kinderen van 0 tot en met 3 jaar hebben geen tegoed op hun pas, maar kunnen wel gebruik maken van kortingen en acties.
 • Kinderen van 4 tot en met 11 jaar ontvangen jaarlijks een tegoed van € 275,00 op hun pas.
 • Kinderen van 12 tot en met 17 jaar ontvangen een jaarlijks tegoed van € 325,00 op hun pas.

De pas kan ook gebruikt worden voor activiteiten in de gemeenten Arnhem, Duiven, Rozendaal, Overbetuwe, Westervoort en Zevenaar. Als uw kind niet in aanmerking komt voor de Gelrepas of uw kind wil zijn/haar zwemdiploma halen maar komt daarbij niet uit met het pastegoed, dan kunt u terecht bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Een aanvraag hiervoor kunt u niet zelf doen, maar gaat via een tussenpersoon, bijvoorbeeld van de school waar uw kind heen gaat of van het Sport in Rheden. Op de website van GelrePas kunt u het GelrePas-programma bekijken.

Voorwaarden

 • Maximaal maandelijks netto inkomen ouder(s): € 2.222,40 voor een echtpaar en € 2.000,16 voor een alleenstaande ouder
 • Uw bezittingen, zoals een huis en voertuig, zijn niet meer waard dan € 13.010,00

Aanvragen

Alles over het aanvragen van de GelrePas leest u op www.gelrepas.nl/vraag-je-gelrepas-aan

Gratis lidmaatschap voor de bibliotheek

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Bij de bibliotheek is veel informatie te vinden voor werkstukken, spreekbeurten en schoolprojecten. Ook zijn er leuke tijdschriften, dvd s en lees- en stripboeken te leen.

Lidmaatschap is gratis voor kinderen alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek Veluwezoom.

Aanvragen

Lid worden kan makkelijk door als ouder en kind naar de bibliotheek te gaan.  Lees meer over een kinderlidmaatschap bij de bibliotheek. Bekijk waar de bibliotheek bij u in de buurt is